Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Basisschool 't Bijenveld Leuth verwend met vers schoolontbijt

Foto: Peter Hendriks

LEUTH – De 120 leerlingen van basisschool 't Bijenveld in Leuth werden vrijdagmorgen verrast met een vers ontbijt, dat werd verzorgd door Hans de Echte Bakker uit Beek en Groesbeek.

Het brood kon niet verser zijn want Anne en Ellen van Hans de Echte Bakker hadden het volkorenbrood de volkoren broodjes en de krentenbollen bij de bakkers vandaan gehaald toen ze net uit de over kwamen en zijn er direct mee naar Leuth gereden. Dus verser kon het allemaal niet. Het team van 't Bijenveld had besloten het schoolontbijt klassikaal te organiseren zodat in vijf klassen tegelijk werd ontbeten. Ook het beleg zoals kaas en jam alsmede komkommers en melk en yoghurt waren door Han de Echte Bakker verzorgd.

Anne IJzendoorn legde de 23 kinderen van Juf José Kemperman en assistente Roos van groep 2 en 3 uit dat volkorenbrood gezonder is dan witbrood, doordat er veel vezels in zitten. Ook lieten zij weten dat ontbijten heel belangrijk voor de gezondheid is. Dat geeft de energie voor de dag. Ondanks dat enkele kinderen thuis al ontbeten hadden, schoven ze toch aan. Zo bleek dat het spreekwoord 'Zien eten doet eten' ook hier van toepassing was.