Van links naar rechts: Gérard Tesser, Magda de Bruijn en Henny Gesthuizen
Van links naar rechts: Gérard Tesser, Magda de Bruijn en Henny Gesthuizen Foto: Rene Hendriks

Themamiddag

'Alcoholgebruik onder ouderen'

Foto: Renè Hendriks

BEEK - Elke vier jaar wordt door de GGD Gelderland, in samenwerking met Huisartsengeneeskunde van de Radboud Universiteit en ZZG zorggroep, een nieuwe wijkanalyse voor Beek en omliggende dorpen bekend gemaakt.

De wijkanalyse is een gezondheidsprofiel met een uitgebreid aantal onderwerpen waaronder het alcoholgebruik van alle inwoners van Beek. Uit de cijfers van deze wijkanalyse blijkt dat bij ouderen, boven de 65 jaar in Beek, het alcoholgebruik toeneemt. Ook landelijk is dit een trend.

Teveel alcohol drinken brengt gezondheidsrisico's met zich mee. Je kunt last krijgen van onder andere vermoeidheid, slapeloosheid, maagklachten, verschillende soorten kanker en hart- en vaatziekten. Alcohol drinken en medicijngebruik gaat niet goed samen en er gebeuren veel meer valincidenten door alcoholgebruik. Belangrijk dus om eens bij stil te staan en samen over te praten.

Alcoholgebruik bespreekbaar maken is lastig. Het is immers niet te bedoeling om iemand te veroordelen of ongevraagde adviezen te geven. "Wilt u wat weten over het gebruik van alcohol? Kom Henny Gesthuizen wijkverpleegkundige in opleiding, op 23 november vragen stellen. Henny zorgt voor informatie over alcohol gebruik en de risico's voor u als oudere. We spelen een informatief spel met een kleine attentie voor iedereen en misschien komt er wel een discussie op gang.

Henny vraagt u een oudere vriend, vriendin of kennis mee te brengen. De KBO Beek heeft twee maal per jaar een open middag met de ZZG over uw welzijn. Komt allen, een middag die u niet mag missen, uw gezondheid onze zorg. De KBO Beek themamiddag staat open voor iedere senior, wij beginnen donderdag 23 november om 14.30 uur in hotel 't Spijker. Zoals u van de KBO Beek mag verwachten, ontvangen wij u met een kopje koffie of thee en ook in de pauze is er voor u een verfrissing."