Groesbeeks Glorie pakt punt

GROESBEEK - De dames van Groesbeeks Glorie 1 speelde afgelopen zaterdag avond tegen Tachos dames 3 uit Waalwijk.

De wedstrijd begint met een penalty voor de dames van Tachos. De teams gaan behoorlijk gelijk op en zijn aan elkaar gewaagd. Wel wordt er door beide teams veel naast het doel gegooid. Helaas worden de gegeven penalty’s niet benut aan de kant van Groesbeek. Na een pittige en spannende eerste helft gaan we de rust in met een stand van 6-7 in het voordeel van Tachos.

De tweede helft begint met een overtalsituatie voor de dames uit Groesbeek, echter halen ze daar geen voordeel uit. Binnen een minuut heeft de tegenstander twee keer gescoord. Er worden verschillende penalty's gegeven maar deze worden weer niet benut. Na 16 minuten in de tweede helft wordt er gewisseld, dit verandert de wedstrijd. Meteen weet Groesbeek enkele keren tot scoren te komen. Na een break-out gelopen door Paula en Chanou wordt ook het publiek fanatiek! Snel hierna volgt er weer een penalty dit keer genomen door Chanou deze zit met een valworp strak in de hoek.

Het staat nu 15-16 met nog 7 minuten op de klok. Het is een erg spannende wedstrijd, Tachos begint wat slordiger te spelen. De dames uit Groesbeek hebben zich herpakt en knokken tot de laatste seconde. In de laatste paar minuten lopen beide teams tegen een twee-minuten tijdstraf aan. Bij Tachos is dit de keepster. Groesbeek krijgt in de laatste seconde nog een penalty. Helaas wordt deze gemist en eindigt de wedstrijd in een gelijke stand van 16-16. De volgende wedstrijd wordt gespeeld op zondag 19 november uit tegen Taxandria dames 1 in Oisterwijk.