Afbeelding
Foto: judobond Nederland

Geke van den Berg Europees judokampioen

GROESBEEK - Op zaterdag 11 november is de Groesbeekse Geke van den Berg in Montenegro Europees kampioen geworden in de categorie tot 63 kg bij de dames tot 23 jaar.

In de voorrondes won ze eerst van de Tsjechische Michaela Kulikova en daarna van de Roemeense Stefania Adelina Dobre, beiden met de hoogste score: ippon. In de halve finale wist zij van de Israelische Inbal Shemesh te winnen met een half punt: waza-ari. De finale tegen de Russin Kamila Badurova bleef aanvankelijk gelijk, beiden waren aan elkaar gewaagd. In de verlenging wist Geke haar te verslaan met een ippon.

Geke is op 10-jarige leeftijd begonnen met judo bij Judovereniging Groesbeek. Een judoclinic op haar school op De Stekkenberg bracht haar in contact met de judosport. Ze werd lid. Al snel bleek dat Geke talent had. Ze ging haar judotalent verder ontwikkelen bij Stichting Topjudo Nijmegen en werd daar zelfs Nederlands kampioen. Tegenwoordig traint ze op Papendal met de Nederlandse judotop en nu dan is ze Europees kampioen geworden.