Een van de locaties voor zonnepanelen bij Groenhouten in Leuth
Een van de locaties voor zonnepanelen bij Groenhouten in Leuth Foto:

Zonnepanelen op andermans dak

BERG EN DAL - Er is veel animo in onze gemeente voor het plaatsen van zonnepanelen op andermans dak ofwel het vormen van een Postcoderoos. Mensen die zelf een te klein dak of veel schaduwval hebben, een woning huren of in een monument wonen kunnen meedoen en toch investeren in zonnepanelen.

Er werden de afgelopen weken drie informatie-avonden georganiseerd in Groesbeek, Beek en Millingen aan de Rijn. “In totaal hebben we 105 mensen mogen verwelkomen en iedereen kunnen informeren over het Postcoderoosproject in de gemeente Berg en Dal. Al bijna 70 huishoudens willen zich voor 600 panelen aansluiten bij de energiecoöperatie u.a. in oprichting. "Een geweldig resultaat tot dusver”, aldus de organisatie Energierijck Berg en Dal.

'Er is nog ruimte voor meer panelen en u kunt zich ook aanmelden voor deelname aan dit duurzame project. Het is al mogelijk in te schrijven vanaf één paneel, waarbij we rekenen op een rendement van 3-5 procent per jaar. Op de website www.energierijck.nl vindt u meer informatie en we vragen u om, bij belangstelling, uw inschrijving z.s.m. door te geven via e-mail samen@energierijck.nl. We houden u dan op de hoogte van de vervolgstappen. Zo wordt er dit jaar nog een belangrijke bijeenkomst georganiseerd voor de oprichting van de Energiecoöperatie u.a. en alle potentiële leden worden daarvoor uitgenodigd."