Geld inzamelen voor activiteiten ouderen Mariëndaal

Grootse kerstmarkt op unieke locatie in centrum Groesbeek

GROESBEEK – Op zaterdag 16 en zondag 17 december wordt er in het centrum van Groesbeek een grootse kerstmarkt gehouden op een bijzondere locatie. De kerstmarkt vindt plaats in het gehele park van Mariëndaal alsmede een gedeelte van het marktterrein voor Bellevue.

De opbrengst komt geheel ten goede aan de activiteiten voor de ouderen van Mariëndaal. Ilona Peters samen met een vijftal vrijwilligers die al vanaf september jongst leden samen met vijf vrijwilligers met de organisatie bezig, is de drijvende kracht achter dit kerst gebeuren. In en rondom het Mariëndaal park zullen zo'n 60 kramen verschijnen waar voor elk wat wils te verkrijgen zal zijn. Midden in het park zal voor de eerste maal in Groesbeek een schaatsbaan verrijzen van honderd vierkante meter.

Ook zal het park door een gespecialiseerd bedrijf op een bijzondere wijze verlicht worden. Daarnaast zijn er diverse demonstraties zoals zaterdag Total Spirit sportschool terwijl zondag Denny Kraaij met zijn motorzagen de mooiste figuren weet te creëren. Daarnaast is er een bijzondere kinderactiviteit te weten een kerstkinderknuffelfarm.

Ook leerlingen van de Montessori- en het Kadinskycollege zullen hun medewerking verlenen aan deze kerstmarkt. De jongerenwerker heeft het voor elkaar gekregen dat de jeugd de kerstmarkt mee komen helpen opbouwen. Op beide dagen zullen de jongeren kerststerren aan de man gaan brengen waarvoor ook een gedeelte bestemd is voor de ouderen van Mariëndaal. Ook de brandweer van Groesbeek heeft demonstraties aangekondigd.

In het park komt tevens een eetplein met onder andere riefkoekjes van Kakki, erwtensoep, broodjes hamburgers en braadworst, glühwein en warme chocomel. Aan muziek zal het evenmin ontbreken zo zal Muziek Express op zaterdag One Line radio verzorgen samen met de Groesbeekse piraten van weleer. Ook The Moonlights, smartlappenkoor Ochaarm, Alfred Arts en Foek aus Holland zullen optredens verzorgen terwijl 'Henkie' zaterdagmiddag om 16.00 uur speciaal voor de kids een optreden verzorgt. Alle schoolgaande kinderen in totaal 1250 hebben een tempex kerstbal gekregen die ze mogen versieren. De prijsuitreiking is zondagmiddag om 17.00 uur. Op zondag 17 december is er tevens een kerstmarkt op het Dorpsplein die aan zal sluiten naar de grote kerstmarkt in het park Mariëndaal. De kerstmarkt is op beide dagen geopend van 12.00 tot 21.00 uur, terwijl de schaatsbaan op beide dagen is geopend van 12.00 tot 22.00 uur.