Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Vossenhol en project Voor Elkaar...

Foto : Peter Hendriks

GROESBEEK – Maandagmiddag werd in groep 8 van basisschool 't Vossenhol van juf Xandra Kersten de laatste hand gelegd aan het vrijwilligersproject 'Voor Elkaar'. Vorige week hadden de leerlingen zich ook al gebogen over het project en maandagmiddag kon het doel en het programma worden vastgesteld in het bijzijn van wethouder Sjaak Thijssen van de gemeente Berg en Dal.

De 29 leerlingen hadden gezamenlijk besloten wat te doen voor de ouderen van De Meent. Zo zijn ze van plan met de ouderen de karaoke, high tea, een dansje en een praatje met de ouderen maken. Het lag in de bedoeling om met de ouderen kaarten te maken, maar omdat het merendeel nogal bibbert is daar vanaf gezien. "Misschien kopen we kant-en-klare kaarten waarbij wij de ouderen dan helpen met schrijven."

Het project werd geleid door Sanne Verburg van Forte Welzijn. Wethouder Thijssen liet weten het leuk te vinden om in de groep te mogen komen. Wie de jeugd heeft heeft de toekomst, aldus Thijssen. Hij vond het een leuk idee dat de leerlingen wat gaan doen voor de ouderen in De Meent, want zij hebben zorg nodig. Ook had Thijssen de complimenten voor het leuke programma dat jullie voor de ouderen opgesteld hebben. "Om jullie wensen te realiseren hebben jullie ongetwijfeld geld nodig; daarom krijgen jullie van de gemeente Berg en Dal een cheque van 350 euro, zodat jullie je doel kunnen verwezenlijken." De ouderen van De Meent zullen worden verwend op maandag 15 januari in Het Trefpunt van De Meent.