Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Robijnen weekmarkt in Millingen

Foto: Peter Hendriks

MILLINGEN AAN DE RIJN – Woensdagmorgen was het exact 40 jaar geleden dat de eerste weekmarkt in Millingen werd gehouden. Burgemeester Slinkman en wethouder Alex ten Westeneind waren naar het Kastanjeplein gekomen om stil te staan bij dit jubileum.

Burgemeester Slinkman memoreerde dat op één week na 40 jaar geleden de eerste weekmarkt op het gezellige Oranjeplein werd gehouden. Toentertijd waren er op de weekmarkt in totaal liefst 13 marktkooplieden en zij waren een verrijking van het winkelaanbod in Millingen. In de loop der jaren is het ook een ontmoetingsplaats geworden van veel Millingenaren, die wekelijks elkaar ontmoeten en een praatje maken. Ook worden de laatste nieuwtjes op de markt uitgewisseld.

Om succes te blijven houden moeten de bakens verzet worden vandaar het nieuwe onderkomen op het Kastanjeplein, aldus Slinkman in de hoop dat het plein meer bezoekers zal trekken en dat marktkooplieden Millingen weer zullen gaan ontdekken. Momenteel zijn er in Millingen nog maar vijf marktkooplieden te weten de poelier, brood en banket, groente en fruit, kaas en vis. Overigens van Rijswijk staat er al vanaf het eerste uur. Jo van Rijswijk staat al 50 jaar in Millingen, de eerste 10 jaar was er nog geen weekmarkt. 27 jaar geleden heeft de zoon Anthony van Rijswijk de zaak van zijn vader overgenomen en is Millingen ook nog altijd trouw gebleven.

De marktkooplieden kregen van het gemeentebestuur een fraai boeket bloemen, terwijl Anthony van Rijswijk er een speciale oorkonde bij kreeg. Naast de huidige marktmeester Stef van de Pol was ook de vorige marktmeester Chris Heijmink die van 1993 tot 2011 de scepter zwaaide aanwezig om het 40-jarig jubileum mee te vieren. Voor de bezoekers was er koffie met speculaas.