Afbeelding
Foto: Peter

Woon- en behandelvoorziening voor 18-plussers geopend

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK – Donderdagmiddag is onder grote belangstelling een woon– en behandelvoorziening voor 18-plussers van Pluryn officieel geopend op het terrein van Werkenrode. Op het terrein stond nog een pand leeg te weten De Bijenkorf dat geheel is verbouwd en gemoderniseerd voor deze doelgroep.

Met de ingebruikname van De Bijenkorf op de locatie Werkenrode beschikt Pluryn over een unieke woon– en behandelvoorziening voor jongeren met een matig verstandelijke beperking, die op diverse fronten zijn vastgelopen en vaak tussen wal en schip raken als de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt. Inmiddels zijn er al 22 cliënten in De Bijenkorf en is er al een wachtlijst ingesteld.

Het gebouw dat donderdag officieel geopend is, telt leefgroepen met elk zeven studio's en een crisisplaats. Daarnaast zijn er nog zes appartementen voor jongeren die niet goed in een groep kunnen wonen. Er is in De Bijenkorf 24 uur begeleiding aanwezig. Voor manager Alfred Kip was het donderdag een heuglijke dag maar zeer zeker ook voor het voltallige team die dit project voor elkaar gekregen hebben. Het is een nieuwe voorziening op dit terrein die voor deze groep veiligheid uitstraalt zodat ze sterker worden in de samenleving.

"Deze complexe jongeren bieden we een goed perspectief", aldus Alfred Kip. Vervolgens kwamen er enkele begeleiders en cliënten aan het woord waarna een cliënt hard door een tempex deur liep van De Bijenkorf waardoor de opening een feit was. De aanwezigen kregen een rondleiding door de woningen verzorgd door bewoners en medewerkers.