Gevelconcert in Beek

BEEK - Zondag 10 december vanaf drie uur 's middags op het Schellingshofplein kunnen alle bezoekers genieten van een heerlijk middagje Kerst-Proeven, Kerst-Kijken en Kerst-luisteren vol verrassingen!

Horeca-Beek, de Harmonie KNA en Zingend-Beek komen samen om in kerstsferen er een lekker en gezellig middagje van te maken. Voor ieder is er wat te eten, te drinken, te horen en ook te zien!

Zo zal de Duivelsberg zijn vermaarde poffertjes (recept van vader op Johannes) opdienen en zal de Brasserie voor bbq-lekkernijen en overheerlijke soep zorgen, die vooral gelardeerd is met Bourgondische roots van de uitbater. Ook wordt - de bij deze tijd van het jaar passende-hazenpeper geserveerd door de Mösschenberg (hoogstpersoonlijk door Maria opgeschept!).

En wellicht laat zij u ook proeven van haar vermaarde spezzatino, een romige Italiaanse varkenshaas-schotel in cognacsaus met nog veel meer ingrediënten. Het recept wil zij-vooralsnog-niet prijsgeven. En om nog even in Italiaanse kerstsferen te blijven, zullen Carine en Cees den Hartogh, onze nieuwe/oudbakken horecaondernemers uit Italië (Casa Re Sole) zorgen dat er, al dan niet als voorafje of gewoon voor de kleinere eter onder ons, een heus Italiaans vleesplankje speciaal wordt gecomponeerd: Uno piatto di carne speciale Italiana. En het spreekt als vanzelf dat al dit lekkers het best kan worden 'afgedronken' met een zachte Limoncello van eigen makelij!

Voor wat betreft het 'vloeibare aanbod' van dit Preuvenement zullen Jos Peters en Martijn van de Hogen alle overige koude en warme drankjes voor hun rekening nemen. Van een schuimend biertje tot een lekkere dampende glühwein en van een lekker glaasje fris voor jong tot een Hollandsche jenever voor de oudere aanwezigen. Enfin voor iedere inwendige mens wat wils.

Ook aan de jongere kinderen is gedacht; een speciaal kerstkussen zal worden opgeblazen. De gehele middag zal muzikaal omlijst worden door een heuse dj, of iemand die daar verdacht veel op lijkt. Tussendoor zal deze dj-muziek plaatsmaken voor live gezongen kerstmuziek door twee koren uit onze gemeente. En als klap op de vuurpijl zal harmonie de KNA als de duisternis is ingevallen deze dag in passende kerststijl afsluiten met een uniek gevelconcert.