VoorleesExpress zoekt vrijwilligers

REGIO - Vrijwilligerswerk is ondenkbaar in onze huidige samenleving en wordt op veel plekken gedaan en/of gevraagd. Zo worden er mensen gezocht om iets voor ouderen te betekenen, om een gastvrouw of gastheer functie te bekleden of om een voetbalteam te coachen.

"Het Vrijwilligerssteunpunt van de gemeente Berg en Dal verzamelt alle vacatures uit de gemeente en bemiddelt potentiële vrijwilligers aan de organisatie die de vacature heeft geplaatst. De Vacature die het Vrijwilligerssteunpunt deze keer uitlicht is:

Als voorlezer van de VoorleesExpress kom je 20 weken lang in een gezin in de Gemeente Berg en Dal. Alle kernen doen mee! Je introduceert het voorleesritueel bij de ouders. De ouder moet ook aanwezig zijn, tijdens het voorlezen. Het is geen verkapte vorm van oppassen. Je leest 1 uur in de week voor aan een kind van 3 tot 8 jaar. De boeken kun je op de voorleespas lenen bij de bibliotheek. Je gaat ook met het gezin (1 keer) samen naar de bibliotheek om hen de gang naar de bibliotheek te leren maken.

Is deze vacature iets voor u? Neem dan contact op met contactpersoon: Rimmie den Uyl; e-mail: voorleesexpress@obgz.nl.

Bent u geïnspireerd geraakt om eens rond te kijken tussen de diverse vrijwilligersvacatures? Neem dan eens een kijkje op de vacaturebank van het Vrijwilligerssteunpunt Berg en Dal op www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/bergendal."