Afbeelding
Foto: Joop Verstraaten

Sinterklaas op bruin paard...

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Sinterklaas heeft zaterdagmiddag een bezoek gebracht aan Groesbeek. Samen met een 40-tal zwarte pieten werd Sinterklaas opgewacht door fanfare Wilhelmina.

Na een rondtocht door het centrum stond burgemeester Slinkman om de goed heilig man te ontvangen op het Dorpsplein, waar zich al honderden kinderen met hun ouders hadden verzameld. Op het bordes van het gemeentehuis liet burgemeester Slinkman weten blij te zijn dat Sinterklaas tijd heeft gevonden om ook naar Groesbeek te komen.

Hier wonen alleen maar lieve kinderen, aldus Slinkman. De burgemeester vroeg zich af waarom Sinterklaas niet op de schimmel Americo naar Groesbeek was gekomen. Sinterklaas liet weten dat Americo wat grieperig is en heeft om die reden vandaag gekozen voor Valk het bruine zwartepietenpaard. Sinterklaas liet weten de hele middag in Groesbeek te zullen blijven. Hij heeft om die reden een hoop theaterpieten mee naar Groesbeek genomen. Zij zullen twee theatershows verzorgen in sporthal Heuvelland een perfectie locatie, aldus Sinterklaas. Nadat de pieten op het Dorpsplein een dans hadden verzorgd, vertrok het bonte gezelschap naar sporthal Heuvelland. De eerste show werd gegeven voor ruim 400 kinderen met ouders waar ze bij de ingang al werden verwelkomd door de zwarte pieten. Bij de tweede show waren er 200 kinderen aanwezig. Na beide shows mochten de kinderen samen met Sinterklaas of pieten op de foto.

Afbeelding