Foto: Joop Verstraaten
Foto: Joop Verstraaten

244 bijzondere vogels op vogelshow in Groesbeek

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Vrijdagavond is de jaarlijkse vogelshow van de Groesbeekse vogelvereniging De Gekleurde Zanger officieel geopend in het Voorzieningen Hart Op De Heuvel aan de Ericastraat in Groesbeek. In de normaliter mannenwereld was het de kersverse voorzitster Diny Kuijpers die de aanwezigen van harte welkom heette.

Dankzij de tentoonstellingscommissie is er weer een vogelshow die er mag zijn. Zij weten het weer telkens voor elkaar te krijgen zonder ook maar één cent subsidie van de gemeente, aldus Diny Kuijpers. Liefst 244 bijzondere vogels van parkieten tot kanaries en wildzang zijn het hele weekend te bewonderen. De tentoonstelling heeft een internationaal tintje gekregen door de deelname van enkele Duitse inzendingen.

Het is alleen jammer dat er helaas geen nieuwe leden bij komen, ook niet van de jeugd, liet Kuijpers weten. Wethouder Sjaak Thijssen vond het eveneens jammer dat de jeugd minder is geïnteresseerd in het houden van vogels. "In Groesbeek zeggen ze 'Mussen'. Daarom hebben jullie de schooljeugd bij de tentoonstelling betrokken zij sieren de tentoonstellingsruimte met kleurplaten. Jullie hebben zorg en aandacht voor de natuur. Het komend weekend staat 'Op De Heuvel 'in het teken van fleur en zang en zal er ongetwijfeld driftig worden gefloten. Mijn complimenten voor de organisatie en hoop dat jullie een geslaagd weekend hebben", aldus Thijssen die vervolgens de prijsuitreiking verrichtte. Hij begon met jeugdkampioen Sven Croonen, met zijn geel intensieve wildzang. Algemeen kampioen werd Jan van Kessel met zijn wildzang Sijs.