Het Sankt Cäcilienchor in de Cosmas en Damianuskerk tijdens de grote Karl Leisnerherdenking op 29 oktober Foto: Piet Spanjers
Het Sankt Cäcilienchor in de Cosmas en Damianuskerk tijdens de grote Karl Leisnerherdenking op 29 oktober Foto: Piet Spanjers

De mooiste

Duitse en Poolse kerstliederen...

Foto: Piet Spanjers

WYLER-DE HORST - Het Sankt Cäcilienchor van de Sankt Johannes Baptistkerk in Wyler gaat tijdens de adventsconcerten de mooiste Duitse en Poolse kerstliederen voor koor en orkest uitvoeren.

Kerstin Jansen-Verhoeven, sopraan en Chris Jansen, bariton nemen de solopartijen voor hun rekening. Deze adventsconcerten vinden plaats op zaterdag 9 december om 15.00 uur in de Sankt-Johannes Baptistkerk in Wyler en op zaterdag 16 december om 16.00 uur in de kerk Het Goddelijk Hart van Jezus (de witte kerk) op De Horst in Groesbeek en duren ongeveer anderhalf uur.

Het zal vooral een feest der herkenning worden. De Duitse kerstliederen zijn prachtig getoonzet door Heinrich Fidelis Müller in de vorm van een Weihnachts-Oratorium met liederen als 'O Heiland reiβ die Himmel auf'; 'Es ist ein Ros' entsprungen'; 'Stille Nacht'; 'Laβ uns das Kindlein grüβen' et cetera afgewisseld met recitatieven en aria's.

De Poolse kerstliederen zijn fantastisch gearrangeerd voor koor en orkest door Matthew Jaskiewicz zoals 'Bóg sie rodzi'; "'Gdy sie Chrystus rodzi' en natuurlijk 'Lulajze, Jezuniu' et cetera. Ook worden de Polnische Katholische Mission Niederrhein in Kleve en de R.K. Poolse Gemeenschap in Nijmegen uitdrukkelijk van harte uitgenodigd. Deze concerten zijn gratis toegankelijk. De concerten zijn mede mogelijk gemaakt door de Euregio Rijn-Waal in het kader van het Iinterreg V A programma Duitsland-Nederland.