Bescherming tegen overstomingen in Ooijpolder en Duffelt

OOIJ - Het is al weer een tijd geleden dat een ieder geïnformeerd is over de activiteiten van het Hoogwaterplatform. Op zich goed nieuws want dat betekent betrekkelijke rust aan het Waterfront. Dat is wel eens anders geweest...

"De reden dat we na de turbulente ontwikkelingen in de beginfase niet zijn gestopt als vereniging, heeft te maken met soms onverwachte ontwikkelingen die zich kunnen voordoen. Zoals enige jaren geleden bleek toen in een studie de Ooijpolder als retentiegebied werd opgenomen en we meteen succesvol in verzet zijn gekomen. Het is goed om de ontwikkelingen alert te blijven volgen. Daarom nodigen we leden en belangstellenden uit op dinsdag 12 december om 20.00 uur voor onze algemene jaarvergadering in dorpshuis De Sprong in Ooij.

Na het officiële gedeelte geeft om ongeveer 20.30 uur Bert Voorman een presentatie. Hij is werkzaam bij Rijkswaterstaat en projectleider van een studie die onderzoekt welke maatregelen het beste in ons gebied en grofweg tussen Lobith en Arnhem genomen kunnen worden om ons te beschermen tegen overstromingen. Hoe staat het nu met een mogelijke dijkteruglegging in Ooij, blijft de verdeling van het Rijnwater over Waal en IJssel hetzelfde? Vindt er de komende jaren ook dijkversterking tussen Millingen aan de Rijn en Nijmegen plaats? Hoe wordt aan ruimtelijke kwaliteit een plek gegeven in de afwegingen? Dergelijke en andere vragen komen allemaal aan de orde en u hoort mogelijke antwoorden nu uit de eerste hand. Het bijwonen van de jaarvergadering van het Hoogwaterplatform in de Sprong meer dan waard", aldus Harry Sanders, voorzitter bestuur Hoogwaterplatform.