Geen stunt Groesbeekse dames

GROESBEEK - Afgelopen zaterdagavond kwam de nummer twee van de competitie op bezoek in Groesbeek, de dames van G.H.V. uit Goirle.

Na tien seconden keek Groesbeek al tegen een achterstand aan na een goed uitgespeeld één-tweetje met de cirkel. Groesbeeks Glorie herpakt zich snel en kwam halverwege de eerste helft op voorsprong, mede door een aantal goede reddingen van de keeper en goed uitgespeelde aanvallen. Er werden veel penalty's gegeven doordat er vooral in de cirkel verdedigd werd. Groesbeek wist deze kansen goed te benutten. De thuisclub ging comfortabel de rust in met een ruststand van 9-7.

Na rust ging het mis. Open kansen werden gemist en er werden vlak na elkaar twee tijdstraffen uitgedeeld. Groesbeek kwam hierdoor met vier man kwam te staan. Van de opgebouwde voorsprong was dan ook snel niets meer te zien. G.H.V. kwam beter op schot en profiteerde van de overtal situaties. Groesbeek kon hier niets meer tegenin brengen en heeft de tweede helft steeds tegen een achterstand aangekeken. De penalty’s die in de eerste helft overwegend benut werden, werden helaas gemist in de tweede helft. Groesbeek bleef kansen missen en G.H.V. verzaakte niet om te scoren. De eindstand was dan ook in het voordeel van de nummer twee uit Goirle, 14-18. Volgende week zaterdag 2 december staat er een uitwedstrijd op de planning voor de dames tegen Roef dames 1 in Moergestel.