Rood Wit scoort net niet

GROESBEEK - In de wedstrijd tegen de Trekvogels had Rood Wit in de eerste helft weinig in te brengen. Dat zorgde ervoor dat de gastheren met 2-0 de rust ingingen. Rood Wit wist in de tweede helft het tij nog wel te keren met heel goed voetbal maar het lukte net niet de stand nog gelijk te krijgen ondanks een aantal goede mogelijkheden.

In de in de 21ste minuut kreeg Rood Wit haar eerste kans. Kahlid el Haddoutti schoot goed op doel maar de keeper wist de bal te pakken. In de 24ste minuut werd de score geopend. Een vrije trap van de hoek van de 16-meter werd goed bij de tweede paal ingetikt, 1-0. Er waren veel protesten maar de scheidsrechter was niet bereid om op zijn beslissing terug te komen. De bal was met de arm in het doel gewerkt en had dus niet toegekend moeten worden. In de 38ste minuut werd een voorzet door Marc Gunterman goed op de lat gekopt. De scheidsrechter floot ook dat af vanwege buitenspel wat het zeker niet was. Drie minuten voor de rust werd een fout in de achterhoede van Rood Wit genadeloos afgestraft met een doelpunt, 2-0. De keeper zat er nog wel aan maar de bal rolde net aan de binnenkant van de paal het doel in.

Na de thee kwam Rood Wit als herboren uit de kleedkamer en nam het heft in handen en zette de tegenstander voortdurend onder druk. Kansen kwamen er en in de 54ste minuut kopte Marc Gunterman een voorzet van Omar over. In de 57ste minuut werd de aansluitingstreffer gemaakt. Met een mooie rush wist Niek Schoofs de bal vrij te maken en met een goed schot de paal te raken. In de rebound was Marc Gunterman precies op de goede plaats om de bal in het net te schieten en de 2-1 te scoren. Rood Wit zette door en rook bloed maar zag geen kans meer om aan de nederlaag te ontkomen. Volgende week kan de ploeg het opnieuw gaan proberen punten te pakken. Dan komt Driel op bezoek op het Kapittelland. Aanvang 14.00 uur.