Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Hennie Albers Prins Ummenie

de 58ste van Groesbeek

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK – In een volle zaal van De Mallemolen aan de Kloosterstraat in Groesbeek is zaterdagavond de 48-jarige Hennie Albers uitgeroepen tot de nieuwe Prins Ummenie de 58ste van Groesbeek.

Hennie is getrouwd met José en is in het dagelijks leven hoofd technische dienst bij de Groesbeekse deurenfabrikant Kegro. Hij is geen onbekende in het carnavalsgebeuren. Vanaf 2011 is hij lid van de Raad van Elf van carnavalsvereniging Net Aecht en als vorst stond hij afgelopen carnavalsseizoen aan de zijde van Prinses Ida. Daarnaast was hij hofheer in de Hofstaat van prinses Henriette in 2015. Ondanks deze grote staat van dienst was de verrassing groot toen hij na het spelen van de zogeheten Prinsenjacht compleet met koffertjes en koffergirls achter het grote gouden koffer vandaan kwam.

Hij zal namens carnavalsvereniging Net Aecht tijdens het komend carnavalsseizoen samen met zijn zes hofdames en de vorsten Willie en Patrick de scepter zwaaien over Het Keulen van Gelderland zoals Groesbeek tijdens de carnaval genoemd wordt. Ook zal hij met zijn gevolg de regio intrekken en veel ambtsgenoten bezoeken op feestavonden en recepties. Tijdens deze avond werd afscheid genomen van Hans Kersten Prins Ummenie de 57ste van Groesbeek, die namens carnavalsvereniging De Feestneus een geweldig carnavalsseizoen achter de rug heeft. Zelf zal Prins Ummenie de 58ste de felicitaties in ontvangst nemen op zondag 7 januari in De Linde in Groesbeek waar carnavalsvereniging Net Aecht hem een receptie aanbiedt.