Sophie Junker
Sophie Junker Foto: Christina Raphaelle

Kerstfeest met Holland Baroque

BEEK - Zaterdagavond 16 december kan men in de Sint-Bartholomaeuskerk in Beek luisteren naar een optreden van het ensemble Holland Baroque.

Vocale solisten zijn Sophie Junker & Jowoon Chung – sopraan, Franz Vitzthum – altus, Jan Van Elsacker – tenor en Dingle Yandell – bas. Op het programma staat kerstmuziek uit de 16de en 17de eeuw van onder anderen Hassler, Pachelbel, Bouzignac, Böddecker en Carissimi. Aanvang 20:15 uur, toegang is 23,00 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera De Postkoets in Beek (alleen contante betaling), Boekhandel Roelants in Nijmegen en via www.concertseriebeek.nl.

Holland Baroque doorkruist Europa, duikt in het erfgoed van kloosters, kapellen en kathedralen en geeft nieuwe glans aan de allermooiste kerstpareltjes uit de 16de en 17de eeuw, waaronder de motetten van Guillaume Bouzignac: ‘heilige verhalen’ die de kerstnacht schetsen. Centraal staan vijf gerenommeerde zangers die het ene moment samenklinken in vijfstemmige motetten om het andere moment virtuoos te soleren.

Holland Baroque, geleid door Judith en Tineke Steenbrink, wil muziek op een innovatieve manier programmeren en zowel dynamisch als historisch verantwoord voor het voetlicht brengen. Barokmuziek staat centraal, maar er worden ook bruggen geslagen naar andere tradities en kunsten. In de loop der jaren groeide HB uit tot een internationaal geliefd specialistisch ensemble dat met ongekende levendigheid en spelplezier van elk concert een feestje maakt. Geniet dus van een stralend optreden van de kersverse winnaar van de Edison Pubklieksprijs 2017!