Afbeelding
Foto: Andrew Helder

De Groesbeekse Kwis al na één editie enorm populair

Foto: Andrew Helder

GROESBEEK – De eerste editie van 'De Groesbeekse Kwis' heeft gelijk al voor een grote rage gezorgd en is een schot in de roos gebleken. 27 teams hebben zaterdagavond het eerste Kwisboek 2017 in ontvangt genomen en zijn direct aan de slag gegaan. In heel Groesbeek is zaterdagavond een ware quiz-stress ontstaan.

De teams bestaande uit 15 personen of meer hebben zelfs de hulp in geroepen van familieleden, vrienden en bekenden die voor zover mogelijk allemaal aan de slag zijn gegaan om de honderden vragen in het Kwisboek te kunnen beantwoorden. Het Kwisboek was verdeeld in 10 categorieën te weten; De geheime opdracht, Groesbeek 2017, Groesbeeks dialect, De hort op, Groesbeek sportief, Hersenkrakers, Mooi oud Groesbeek, Doar zit muziek ien, Van alles wat en vragen over de vrienden van de Groesbeek Kwis (de sponsoren).

Alle teams zijn zaterdagavond vanaf 17.00 uur bij elkaar gekomen met laptops, tablets en telefoons terwijl enkele van hen op pad moesten om buitenshuis de vragen te kunnen beantwoorden. De deadline was zaterdagavond tussen 23.00 en 23.15 uur toen moesten alle Kwisboeken ingevuld en wel ingeleverd worden in café De Comm in Groesbeek.

De reacties waren overweldigend , de deelnemer(ster) waren zo enthousiast dat zij meedeelden het volgens jaar zeer zeker weer van de partij zullen zijn, want het was een geweldige avond. Ook de hulptroepen die door de afzonderlijke teams benaderd werden kregen gelijk de smaak te pakken en lieten weten het volgend jaar zeer zeker mee te doen. Ook de reacties op sociaal media liegen er niet om. De organisatie heeft nog drie weken om alle kwisboeken na te kijken .De organisatoren worden bedankt voor het vele mooie werk dat zij geleverd hebben voor de eerste Groesbeekse Kwis. Op zaterdagavond 16 december zal tijdens een gezellige feestavond in zaal Verploegen aan de Pompweg 2b de uitslag van De Groesbeekse Kwis bekend worden gemaakt.