Afbeelding
Foto: Gemeente Kranenburg

Nicolausmarkt in Kranenburg

Foto: Gemeente Kranenburg

KRANENBURG – Voor de 32ste maal wordt in het weekend van 9- en 10 december de traditionele Nicolausmarkt gehouden rondom het Bürgerhaus.

Deze markt organiseert de gemeente Kranenburg samen met de plaatselijke VVV. De Nicolausmarkt wordt op zaterdag 9 december om 14.00 uur geopend door burgemeester Steins samen met Manfred Janssen van de VVV. Naast muziek en dans zullen er 50 kraamhouders aanwezig zijn om hun waren aan de man te brengen. Daarnaast zingen diverse kinderkoren alsmede het Grensland vrouwenkoor.

Ook dit jaar zal de Museumplaats bij de Nicolaus markt worden betrokken en zal een podium worden opgebouwd waar hoornblazers van de Kranenburgse muziekvereniging om 18.00 uur een blaasconcert geven. Tot 21.00 uur kunnen de aanwezige genieten van de kerstsfeer. Zondag 10 december begint de Nicolausmarkt om 11.00 uur en rond 16.00 uur zal Nicolaus met een koets aankomen. Op zondag om 11.00 uur start ook een kinderprogramma in het Bürgerhaus dagen zijn er kinderactiviteiten. Op beide dagen is Museum Katharinenhof en Mühlenturm geopend en zijn gratis te bezichtigen.