Afbeelding
Foto:

'De Zoone van Toone', de Gelderse volksmusical, komt naar Groesbeek

GROESBEEK - Toneelgroep De Kleine Komedie bestaat in 2017 dertig jaar. Om het jubileumcachet te geven, pakken ze uit met de onvervalste streekmusical De Zoone van Toone. Deze musical wordt wel het Gelderse antwoord op De Jantjes genoemd. Alle ingrediƫnten die je bij een volksmusical mag verwachten zijn aanwezig: dialect gesproken, liedjes die een tijdsperiode kleur geven, gezelligheid met ruimte voor een lach en een traan. Voor velen een feest der herkenning. Tekst en regie: Antoon Hol.



De musical is een kroniek omtrent de lotgevallen van het grote gezin van Toon en Sien. De musical toont in vier bedrijven het wel en wee van het gezin met scenes uit de periode 1934 tot 1969. De crisisjaren, de oorlog, de wederopbouw en de flower power: alles komt voorbij. Dat laatste geldt ook voor de vele liedjes waarmee deze musical doorspekt is: van Louis Davids tot Johnny Jordaan, van de Veleta tot de Mazurka en van Fats Domino tot Simon & Garfunkel.

'De Zoone vaen Toone' zal op 25 maart ook Groesbeek aandoen. De uitvoering zal plaatsvinden in zalencentrum De Sleutel. Kaartjes zijn te koop voor 12,50 euro bij de Primera, de Bruna, Buurtwinkel Breedeweg, Cafetaria Rikken, Bloemisterij Wilhelmina en Tankstation Oomen. Voor informatie over de kaartverkoop verwijzen we naar http://www.dekleinekomedie-rivierenland.nl.