Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Gevarieerd programma

op pronkzitting Groesbeek

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK – De bezoeker(ster)s van de traditionele pronkzitting in De Mallemolen zijn zaterdagavond getrakteerd op een gevarieerd programma. De presentatie was zoals voorgaande jaren in vertrouwde handen van Bas Wegh.

Om 20.11 uur werden de Groesbeekse carnavalshoogheden Prins Ummenie de 57ste van De Feestneus, Prinses Ida van Net Aecht en de Prinsensenaat allen met gevolg op muziek van feestorkest Oajem Zat de zaal binnen gehaald. De spits van de avond werd afgebeten door de showballetgroep Poertwa uit het Brabantse Liessel. Vervolgens werd de eerste buut verzorgd door Jo Schoofs, die zijn buut had over een uitgebroken gevangenen.

De Restantjes lieten vervolgens enkele schlagers horen, waarna de Prinsensenaat haar carnavalsnummer presenteerde. Showballetgroep Poertwa gaf nog een spectaculaire balletshow weg, waarna Prins Ummenie de 57ste met zijn gevolg zijn eigen schlager ten gehore bracht, waardoor er spontaal een polonaise ontstond.

In afwachting van de tweede buutreedner zorgde Harm Wijnhoven en het duo 'Das Mar Knoei' ervoor dat de stemming er in bleef. De Brabantse buutreedner Rien Bekkers wist met zijn buut over de belevenissen van een wielrenner menigmaal de handen op elkaar te krijgen. Hij kreeg dan ook terecht een staande ovatie.

De volgende buut was van eigen bodem, van Andrew Helder die als cher voor zorgde dat zijn buut op de lachspieren werkte. Na Alt van Huus en 't Zeivertröpke, die met hun schlagers de zaal op wisten te zwepen was de laatste buut voor Rob van Elst die als dierenarts 'Dik Tari menigeen op het puntje van de stoel wist te krijgen. De finale werd vervolgens afgesloten door schlagerzanger Alfred Arts.