Afbeelding
Foto:

Omwonenden bij

ingebruikname project Spoorlaan

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Woensdagmorgen zijn de omwonenden van fase 1 project Spoorlaan door het gemeentebestuur uitgenodigd voor de officiële ingebruikname van het project.

Volgens wethouder Thijssen nadert het project het einde na diverse discussies omtrent de toegankelijkheid en bereikbaarheid vooral van de bewoners van het appartementencomplex Spoorzicht waarvan ze de nodige overlast hebben ervaren. Maar in een vrij korte tijd is er een mooi complex ontstaan en dat werd beaamd. Vervolgens gaf architect Jo Knoups een toelichting op het ontwerp plan. Volgens Knoups is er vanaf 2010 al gewerkt aan het plan, maar nu is face 1 zo goed als klaar.

Binnenkort gaat de parkeergarage open waar 65 auto's kunnen staan. "Wij zijn niet afgeweken van het plan en de gebouwen hebben allemaal een uitstraling van een station. Daarnaast zullen er nog enkele bomen geplaatst gaan worden langs de Spoorlaan en in de ondergrondse groenstrook bij de parkeergarage die op het parkeerdek zullen uitkomen. Fase 2 de nieuwbouw van de Hema en Scapino start in 2018 evenals het marktterrein. Hopelijk krijgen de winkels naast het Dorpsplein zoals restaurant De Lokomotief, Schoenservice van Ginkel, Bakker Bart en grillbar Cairo ook een facelift waarna het centrum compleet is."

Wethouder Thijssen is er van overtuigd dat het centrum meer bezoekers trekt en niet te vergeten toeristen. Het verblijf in Groesbeek is hiermee aantrekkelijker geworden, volgens Thijssen. Volgens hoofd Openbare Voorzieningen Ger Kwant is er 14 jaar geleden al met de plannen begonnen. "Wij zitten hier op het laagste punt van Groesbeek en hebben daardoor diverse maatregelen moeten treffen om het water – bij stortbuien – te kunnen beheersen." Na de uitleg bezochten de buurtbewoners beide supermarkten en kregen als dank voor hun geduld van beide zaken een goodie-bag.