Afbeelding
Foto: Joop Verstraaten

Groesbeek loopt uit voor serie luchtballonnen

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – De bevolking van Groesbeek is zaterdagavond uitgelopen voor luchtballonnen die boven het heuveldorp dreven. Rond half negen kwamen de eerste boven Groesbeek en die wisten de mensen al uit de huizen te krijgen.

Toen ze maar net over de huizen dreven was iedereen benieuwd waar ze zouden gaan landen. Met auto´s, fietsen en lopend werd de jacht geopend op de luchtballonnen die ongetwijfeld in het Groesbeekse zouden gaan landen. Op de Lage Horst en Ashorst was er bijna geen doorkomen meer aan, beide wegen werden geblokkeerd door de vele kijkers die met hun auto´s de vrij smalle wegen hadden bezet om een glimp te kunnen opvangen van de landing van een of meerdere luchtballonnnen.

Het wachten werd beloond even later landden er enkele ballonnen in de wei van Martien Nillessen aan de Lage Horst. De kolossale gevaarten met diverse creaties wisten zonder ook maar enige schade aan te richten zachtjes te landen in de wei. De koeien waren binnen maar op de Ashorst hadden schapen elkaar uit angst opgezocht door het geluid dat van boven kwam. Zij wisten beslist niet wat er ging gebeuren. Even later landde er een ballon in wijngaard De Colonjes aan de 1ste Colonjes van Freek Verhoeven, of die schade heeft aangericht is niet bekend. In ieder geval heeft een groot deel van de Groesbeekse bevolking met volle teugen kunnen genieten van de 34 luchtballonen die vanuit Grave zaterdagavond waren opgestegen.