Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Twee festivals in een weekend

op festivalterrein Lieskes Wengs

Foto: Peter Hendriks

LEUTH – Het vriendelijke dorp Leuth heeft het afgelopen weekend twee festivals afgewerkt. Naast de traditionele Polderpop die voor de 28ste maal werd georganiseerd op de zondagmiddag was zaterdagavond de testcase van Polderpop Roots & More. Hier trad op het gebied van blues en Americana de Nederlandse top op.

Vanaf 18.30 uur speelde Dix met Americana uit de Maas- en Waaldelta, Merci John met een loepzuivere samenhang de bluesman Ralph de Jongh, de koning van de NL – Americana JW Roy & the Royal Family, maar ook de gitaarvirtuoos Leif de Leeuw Band met de beste blueszangeres AJ Plug. Deze wist de 150 belangstellenden tot het laatste te boeien. Jammer voor de organisatie omdat zij meer belangstellenden op de zaterdagavond had verwacht. "Maar we gaan door met de zaterdag", aldus de organisatie, "totdat er 300 muziekliefhebbers komen."

Maar de Polderpop op zondagmiddag maakte het weer allemaal goed. Vanaf 13.00 uur betraden diverse bands op de twee podia. Het was nieuw talent. De organisatie van Polderpop heeft er een neus voor om beginnende bands te contracteren die het in een later stadium nog best ver schoppen en waar we ongetwijfeld nog meer van zullen gaan horen zoals de Nijmeegse Indië-rock door Taveneer, de Achterhoekse Snow Coats, country van Maurice van Hoek, de groovende rock door Taxidermist en niet te vergeten de energieke Peer met zijn punk en rock & roll. Ook de nummers van Kid Harlequin en The Naked Sweat Drips vielen in de smaak evenals de liedjes van singer/songwriter Dan Hair en de explosieve Americana van Rob Klekx & Secret kregen de stemming erin tijdens een drukke en gezellige zondag op het festivalterrein Lieskes Wengs in Leuth. Constant hebben er zondag 400 mensen op het festival terrein gestaan. "En dat is top", aldus de organisatie.