Afbeelding

IVN-excursie in Kop De Bruuk

GROESBEEK - Wat kan de vliegtuig industrie in De Bruuk leren over aerodynamica? Waarom is de mug dol op tenenkaas? En wat doet een honinggraat in kogel- en scherfwerende vesten? Heeft u al gehoord van stropdassen die niet meer vies worden van tomatensoep? Waarom heeft Justus von Liebig (1803-1873) bijgedragen aan het verpesten van De Bruuk?

Wat is de zuurgraad waarde van het grondwater in De Bruuk? En hoeveel gaat u onthouden van deze excursie? Kom naar De Bruuk en krijg een antwoord op dit soort vragen! Gidsen van IVN Rijk van Nijmegen geven op zondag 3 september antwoord deze vragen en weten nog veel meer te vertellen over dit gebied.

Om 14.00 uur is het vertrek bij de ingang van De Bruuk nabij de Ashorst 24 in Groesbeek bij het informatiebord en de slagboom. Vanuit Groesbeek is het circa 100 meter voorbij huisnummer 24 bij het gedeelte met bos. Er is een parkeerstrook langs de weg. Het terrein is goed begaanbaar en vlak. De excursie zal twee uur duren.

Kosten: 2 euro per persoon. Het is gratis voor kinderen tot 16 jaar, en leden van IVN, KNNV en Groei en Bloei. Meer info staat op www.ivn-nijmegen.nl.

Afbeelding