Afbeelding
Foto:

Landschapsparade dit jaar in Breedeweg

BREEDEWEG - Het programma is klaar en de inschrijving gaat van start voor de tweede landschapsparade in gemeente Berg en Dal. Op zondag 10 september staan natuur en landschap weer centraal op het festival van het landschap.

"We zijn te gast op het Oogstfeest op de landschapscamping 'De Zoete Aagt', Grafwegen 31 in Groesbeek. De entree en de activiteiten zijn gratis. De locatie is een prachtige uitvalsbasis voor drie natuurgebieden én voor een gevarieerd cultuurlandschap met een rijke geschiedenis. Vanuit de camping nemen boswachters, lokale gidsen en verhalenvertellers u mee op ontdekkingstocht. Natuurweetjes, speuren naar sporen, genieten van de natuur en het glooiende cultuurlandschap en speuren naar overblijfselen uit het verleden. Kortom, als je al niet verliefd bent op dit gebied, dan loop je het risico het te worden.

Voor de ochtend is er een keuzeprogramma samengesteld met zes verschillende activiteiten voor kinderen en volwassenen. Bekijk het volledige programma op www.landschapsparade.nl. Het aantal deelnemers is beperkt; aangeraden wordt om snel in te schrijven via deze website.

's Middags zijn er allerlei activiteiten op het campingterrein. Op het kinderplein kunnen kinderen waskaarsen maken, braakballen uitpluizen, ponyrijden, met voeldozen aan de slag en natuurlijk ook spelen in het stro. In de verteltent vertellen rasvertellers verhalen van de streek over de natuur en de gevechten in de oorlog nabij Breedeweg. En luister ook naar het verhaal hoe u als consument al die lekkere streekproducten in huis kunt halen.

De hele dag is het terras open met eten en drinken uit de streek. Diverse muzikale optredens zorgen voor een aangenaam verpozen. Om 14.00 uur gaat de fanfare Jubilate Deo voorop in de grote feestelijke parade door het landschap. Komt het zien en doe mee!

De organisatie is in handen van Arno van der Kruis en Tiny Wigman namens de partners voor natuur en landschap. Voor inlichtingen mail naar landschapsparade@gmail.com en kijk op www.landschapsparade.nl.