Samen bijbel lezen

GROESBEEK - Mensen zoeken al eeuwenlang en onder alle omstandigheden naar betekenis. Hoe zit het met dit leven hier op aarde? Waar gaat het om? Waarom? Naar antwoorden in allerlei vormen kan op vele plekken gezocht worden. In Groesbeek is een groepje dat, in wisselende samenstelling, teksten leest uit de bijbel.

Bijbel lezen in je eentje is een hele klus. Bijbel lezen met elkaar is, stapje voor stapje, de gelaagdheid ontdekken van de woorden die er staan voorbij de letterlijke betekenis. We lezen de teksten in alle rust en met aandacht en proberen te voelen wat de tekst ons zegt volgens een oud oosters principe: Stel je voor, er staat een grote doos met gaten zo groot als een mensenhand. Mensen staan er in een kring omheen en mogen een hand steken in één van de gaten van de doos. Dan mag iedereen vertellen wat hij gevoeld heeft. Iedereen heeft een eigen verhaal, een eigen waarneming, een eigen waarheid. Tegelijkertijd is dat eigen verhaal niet meer dan een deel van het verhaal. We kennen ieder een deel van de waarheid. Die kennis delen met elkaar laat ons iets ervaren van het grotere geheel in de doos.

Bijbel lezen is om de veertien dagen, in de oneven weken, op woensdagochtend van 10.00 -11.30 uur in het parochiecentrum, Kloosterstraat 2 (ingang Pannenstraat), te beginnen op 30 augustus, 13 en 27 september, enzovoort. Belangstellenden kunnen zich opgeven via het secretariaat van de parochie Cosmas en Damianus, 024 3971473, par.groesbeek@kpnmail.nl (Ria Hopman), maar vrij binnen komen lopen is ook goed. Van harte welkom.