Afbeelding
Foto: Vivace Groesbeek

Vivace Groesbeek schrijft historie

GROESBEEK - Begin 2018 bestaat het koor Vivace uit Groesbeek vijftig jaar en dat heuglijke feit wil het koor graag met zijn achterban en publiek vieren.

Beoogd hoogtepunt moet een groot jubileumproject worden: een enkele keren op te voeren avond-/middagvullend liedjesprogramma zoals Vivace dat al meerdere keren in haar bestaan ten tonele bracht. Anders dan andere jaren zullen koor en combo zich dit keer uitsluitend bezighouden met zang en muziek. Alle begeleidende en ondersteunende dans en/of acteerwerk wil men deze keer overlaten aan anderen. Over hoe de invulling er precies gaat uitzien wordt op dit moment nog volop gebrainstormd. Thema van het project ligt wel al vast, dat zal - hoe kan het ook anders - 50 jaar geschiedenis zijn. Het koor blikt muzikaal terug op de historie van het koor tegen de achtergrond van kleine en grote gebeurtenissen in de (wereld)geschiedenis, van 1968 tot 2018 in beeld en geluid.


Vivace is springlevend, zeker onder de bezielende leiding van dirigent Ernst Lamers. Zoals elders en eerder te lezen viel kan het koor echter best wat versterking gebruiken. Voor reguliere concerten, maar zeker ook of zelfs uitsluitend voor dit project. Vooral mannen, maar natuurlijk ook vrouwen zijn welkom. Lijkt het je leuk mee te zingen en samen toe te werken naar een paar fantastische optredens, laat dan via vivacegroesbeek@hotmail.com weten dat je graag een keer bij een repetitie wilt binnenstappen.

Alle andere informatie is ook via dit e-mailadres of via www.vivacegroesbeek.nl te verkrijgen. Verstand van noten hoef je niet te hebben, als je enthousiast wilt en kunt zingen, ben je zeker en van harte uitgenodigd. Meld je aan en schrijf samen met het koor geschiedenis!