Opening gedeelte bedrijventerrein De Mies in Groesbeek

GROESBEEK - Vrijdag 1 september overhandigt wethouder Sylvia Fleuren symbolisch de sleutel van een verkocht kavel op bedrijventerrein De Mies in Groesbeek. Zij zal deze sleutel overhandigen aan Niels Rikken, directeur van Rikken Bouw.


Op bedrijventerrein De Mies in Groesbeek heeft de gemeente een nieuw gedeelte ontwikkeld met diverse bouwkavels. Ook is de weg De Ren doorgetrokken, waardoor dit nu een doorgaande weg is geworden. Dit nieuw ontwikkelde bedrijventerrein beslaat ongeveer 19.000m2.

Er zijn inmiddels twee kavels verkocht, waarvan één aan garagebedrijf Thijs Leenders en dus één aan Rikken Bouw. Rikken Bouw is een Groesbeeks aannemersbedrijf en groeit uit zijn jas op de huidige locatie aan De Hulsbroek. De keuze om een eigen kavel te kopen op bedrijventerrein De Mies was voor hem logisch. "Een modern terrein en de bedrijfspanden hebben een frisse, nette uitstraling." De gemeente is in gesprek met andere ondernemers over de resterende kavels. Via Stef van der Graaf of via de website van de gemeente Berg en Dal kunnen ook andere geïnteresseerden informatie opvragen.

Bedrijventerrein De Mies is een modern bedrijventerrein met een hoge beeldkwaliteit. Het terrein is begin deze eeuw in ontwikkeling genomen en huisvest vooral lokale bedrijven. Voorlopig zal deze uitbreiding de laatste zijn in Groesbeek. Op langere termijn ontwikkelt de gemeente wellicht nog wel De Hulsbeek, het terrein tussen sporthal Heuvelland en De Hulsbroek. Medewerking van de provincie is hierbij noodzakelijk.