Afbeelding
Foto:

Jeugdmarkt sluit fantastische KinderVakantieWerk Groesbeek af

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Niet alleen de 450 kinderen, maar zeer zeker ook de 150 man tellende vrijwilligers die de kinderen al die dagen hebben begeleid, hebben een fantastische Kindervakantiewerk gehad. Slechts een klein buitje op de eerste dag voor de rest was het stralend weer en konden alle spelen worden afgewerkt.

Het thema dit jaar was 'Wereldreis' en op die manier hebben de kinderen -zij het in het Groesbeekse- heel wat kilometers afgelegd. Op enkele kleine incidentjes na, zoals enkele wespensteken en kleine verwondingen kan de organisatie spreken van een geweldige KinderVakantieWerk. Vrijdag werd de KinderVakantieWerk afgesloten met een grote jeugd– en rommelmarkt op een andere locatie: de parkeerplaats van De Treffers aan het Nijerf. Op deze locatie was de veiligheid van de kinderen meer gewaarborgd. De papa's en mama's alsmede oma's en opa's , buren en andere belangstellenden hebben de nieuwe locatie gevonden, want het was een drukte van jewelste.

De kinderen verkochten spullen van de plaatselijke winkeliers en velen van hen bezaten verkoopkwaliteiten, dat was wel duidelijk, want niemand kwam de markt af zonder iets gekocht te hebben. Ook het ingerichte terras had over klandizie niet te klagen. Tussen half vier en vier uur is KinderVakantieWerk Groesbeek 2017 gezamenlijk afgesloten met een lied en de alom bekende dans en er werd uiteraard gesproken over de afgelopen wereldreis. De vrijwilligers hadden 's avonds een feest in de grote tent als dank voor hun vrijwillige inzet. Dat hebben ze ruimschoots verdiend", aldus Turbo Niels van de organisatie.