Maatwerkvoorschrift

supermarkt De Witt aangepast

BERG EN DAL – Het college van Burgemeester en Wethouders van Berg en Dal heeft het maatwerkvoorschrift van Super De Witt uit Beek definitief vastgesteld.

  1. Volgens het huidige maatwerkvoorschrift moest de Witt gebruik (laten) maken van vrachtwagens met een 'quiet truck'-certificaat. In het aangepaste maatwerkvoorschrift wordt dit middel echter niet meer voorgeschreven. Met dit aangepaste voorschrift wordt beoogd een uitvoerbare en handhaafbare situatie te creëren, waarin alle belangen van zowel supermarkt De Witt als de omwonenden voldoende worden gewaarborgd.

  2. Uit onderzoek is gebleken dat ook zonder de quiet-truck voldaan kan worden aan de geluidsnormering uit het huidige maatwerkvoorschrift. Echter één omwonende – die aan de achterzijde van de super woont, heeft zijn zienswijzen ingediend. Het GeluidBuro heeft namens de gemeente Berg en Dal die zienswijze beoordeeld waarna het college heeft doen besluiten het ontwerpbesluit niet aan te passen. Hierdoor kan het werkvoorschrift definitief worden vastgesteld. Het gemeentebestuur van Berg en Dal verwacht dat de indiener van de zienswijze het niet eens zal zijn met het besluit van de gemeente en mogelijk een beroep zal indienen bij de rechtbank. Het definitieve besluit zal worden toegezonden aan de omwonenden.