Afbeelding
Foto: Bert Roodbeen

Kindervakantie-activiteiten in Leuth (Kekerdom), Beek, Ooij en Millingen

Foto's: Bert Roodbeen

REGIO - De Kinderactiviteiten in Groesbeek (KVA) waren al begonnen op donderdag 17 augustus en duurden liefst acht dagen. In de polderdorpen werd in de laatste week ook gestart met KVA-activiteiten.

Als eerste werd op maandag 21 augustus door de KVA-commissie in Leuth als de aftrap gegeven aan 99 kinderen inclusief Kekerdomse met diverse activiteiten, zoals Hutten bouwen en Spel en Knutselen, Vossenjacht, dagje pretpark Hemelrijk, avond4daagse, waarvan vrijdag de intocht4daagse met medewerking van muziekvereniging DES en 's avonds een bonte avond.

Ook in Beek begonnen dinsdag 22 augustus KVA-activiteiten, na de opening in het Kulturhus werden de ongeveer 107 kinderen verdeeld in groepen Geel Rood en Blauw en werd gestart met een Vossenjacht door Beek, de groep geel had een uitstapje naar speeltuin in Brakkefort in Nijmegen. Labyrinth Outdoor had voor groepen rood en blauw bij het Wylerbergmeer op woensdag en donderdag een outdoorprogramma met overnachting georganiseerd, terwijl groep geel op de laatste dag een sport en speldag op de sportvelden van BVC.

In Ooij stonden dinsdagmiddag 22 augustus de 127 kinderen met onder de armpjes kussen slaapzak, matrasje samen met ouders en/of oma's en opa's als vanouds met te wachten bij de hoofdingang van de SVO-sportvelden voor de Jeugd 3Daagse zoals dit al jaren zo genoemd wordt, ieder jaar kiest de KVA-commissie voor een thema, dit jaar voor boerderij en streek. Na het wegbrengen van de slaap spullen naar de slaaptenten was de eerste opdracht om een vogelverschrikker te maken van stro voor bij de tent, vervolgens werd er gezwommen in Goch door de ouder kinderen, en de jongste hadden een speurtocht door het dorp met op de Speulplek een door Wilbert Verriet ingericht kinderboerderijtje waar ook een ritje op de rug van een pony gemaakt kon worden. Woensdag werden er diverse boerderijen bezocht waar er uitleg en spellen werden gedaan, de kleinsten werden met de zonnetrein Van Stichting Van Steen en Natuur gebracht. 's Avonds was er een mini-streekmarkt met onder andere mandenvlechten en kraampjes met streekproducten. Ook was de huifkar van Kasteelsche Hof aanwezig voor een ritje. Als afsluiting was er donderdag een artiest.

In Millingen gingen zoals bekend wegens gebrek aan voldoende vrijwillige medewerkers de zomerspelen niet door. Dit werd goedgemaakt voor de aangemelde kinderen met een dagje naar Toverland op donderdag 24 augustus. Alle andere KVA-organisaties hadden geen echte problemen met het aantal vrijwilligers, hoewel er altijd beter kan!

Afbeelding
Afbeelding