Afbeelding
Foto: Bert Roodbeen

Schutterij Eendracht heeft nieuwe koningin

Foto: Bert Roodbeen

OOIJ – Het was toch nog even spannend of er kandidaten waren bij het jaarlijkse koningschieten van schutterij Eendracht.

Tweemaal moest er een beroep gedaan worden op de leden om zicht kandidaat te stellen voor het koningsschot. Uiteindelijk kwamen er twee echtparen die de strijd aanbonden voor het hoogsthaalbare bij de schutterij. Allen hadden zij de naam Reijnen: Geert en Tini Reijnen en Han en Magaret Reijnen. Drie hadden al eerder de titel gehad. Het was een felle strijd maar bij het 91 schot was het Magaret Reijnen-Bouwman, die de titel van schutterskoningin op eiste.

Ook bij de jeugd liep het niet storm met kandidaten, maar daar lukte het Sil Verriet als enigste met 50 schoten de vogel er af te schieten. Na de felicitaties werd er een vendelhulde gebracht Op zondag 10 september worden ze tijdens de kermis geïnstalleerd met haar zijde prins gemaal Han. Vooraf werd er door de leden voor de prijzen op de vogel geschoten, waarbij burgemeester Mark Slinkman het eerste schot loste. Daar ging de kop naar de Ad Peters, linker vleugel was voor Toon Thomassen, rechter vleugel voor Annie Houterman en de staart voor Han Reijnen.