Afbeelding
Foto:

Kekerdomse kermis bol van activiteiten

Foto´s:

Peter Hendriks / Joop Verstraaten

KEKERDOM – Het begon al vrijdagavond met een muzikale rondwandeling waarbij gratis draaimolen kaartjes werden uitgedeeld. Zaterdagmiddag werd in de feesttent in de wei van Jan Sanders een heilige mis opgedragen, voorgegaan door pastoor Eric Smits en bijgewoond door ruim honderd schuttersvrienden.

Hij roemde in zijn preek de schutterij die volgens Smits vanuit het niets in 1947 uitgegroeid is tot een bloeiende vereniging. Jullie prijzenkast bewijst het succes van de afgelopen 70 jaar, aldus Smits. Het Laurentius koor luisterde de mis muzikaal op. Na de mis werden drie leden gehuldigd die EMM liefst vanaf het begin in 1947 trouw zijn gebleven: Adriaan van der Laak (95), Thomas Haukes (84) en Theo Janssen (85). Ze kregen uit handen van voorzitter Antoon van Haren een beeldje overhandigd en de echtgenoten een fraai boeket bloemen. Theo Janssen kreeg van de voorzitter van het Kringbestuur Nijmegen / Betuwe de gouden penning uitgereikt.

Voordat het Keizerschieten begon kregen twee jeugdleden van het tamboerkorps Bas van Rens en Ivo Blom een splinter nieuwe trommel overhandigd. In totaal gingen zesl oud-koningen strijden om de keizerstitel. Met het 94ste schot wist de huidige keizer Ruud Schaminee de romp naar beneden te halen en prolongeerde zijn titel.

Zaterdagavond maakte het altaar plaats voor de Millstreetband. Zondagmiddag vond het traditionele koningschieten plaats. Het echtpaar Karl en Loreen hadden zich als enige kandidaat gesteld om de eretitel van de schutterij in de wacht te slepen. Karl bleek nog voor het 50ste schot de romp van de vogel naar beneden te krijgen en werd de nieuwe koning van schutterij EMM uit Kekerdom. Isa Haukes wist voor de tweede maal de titel van jeugdkoningin in de wacht te slepen. De kermis in Kekerdom heeft nog tot dinsdag 29 augustus geduurd.

Afbeelding