Zilver en brons voor Manjorie Janssen en Yasmine Abbes

BERG EN DAL – Dit weekend werden in Amsterdam de Nationale C-spelen georganiseerd, dit zijn de Officieuze Nederlandse Atletiek Kampioenschappen voor 14- en 15-jarige atleten.

Op de zondag hebben Manjorie Janssen (Berg en Dal) en Yasmine Abbes (Mook) een zilveren en bronzen medaille veroverd op de 1500 meter. Op 100 meter voor de finish liepen de atletes van Running team Simba nog in eerste en vierde positie maar helaas moest Manjorie haar meerdere erkennen in de Arnhemse Anna Hightower en wist Yasmine Abbes dankzij een hele mooie eindsprint nog een plaatsje op te schuiven. Manjorie finishte in een tijd van 4.40.09 en Yasmine liep een nieuw persoonlijk record van 4.42.51 minuten. De Nijmeegse Ellen van Doorn werd in 4.55.02 minuten keurig negende. Yasmine Abbes behaalde op de zaterdag op de 800 meter een vijfde plaats, ze finishte deze wedstrijd in 2.18.52 minuten.

Running Team Simba is een nieuw Nijmeegs hardloopteam waarbij de atleten samen trainen maar lid blijven van een lokale atletiekvereniging (AV Cifla en Nijmegen Atletiek). De doelstelling van het team is het scouten en opleiden van talentvolle atleten uit Nijmegen en omgeving en daarnaast het trainen en begeleiden van regionale/nationale topatleten. Trainers bij het team zijn Martijn Venhuizen en regionale toploopster Christine Venhuizen.