Afbeelding
Foto:

Groesbeek helemaal klaar voor traditioneel kermisgebeuren

GROESBEEK - De Groesbeekse kermis staat weer voor de deur. Horecabedrijven maken zich op om de kermisvierders te ontvangen en zorgen ervoor dat er voldoende goud gele vocht in de tapkranen zit. Op het marktterrein dat over enkele dagen omgedoopt wordt tot kermisterrein komen de exploitanten om hun attracties op te bouwen. In totaal verrijzen er ruim 20 attracties voor jong en oud op het marktterrein en een gedeelte van de Dorpsstraat.

Door Joop Verstraaten

De Groesbeekse kermis begint zaterdag 2 september om 15.00 uur met een prikkelarme kermis met een speciale snoezelwagen, schminkartiest en de bekende clown. Om 14.15 uur ontvangt het college de kermisexploitanten op het kermisterrein om hen een goede kermis toe te wensen en tevens wordt stilgestaan bij het 90-jarig jubileum van de familie Saedt op de kermis. Dit jaar is er op zaterdagavond geen vuurwerk achter in het Binnenveld. In plaats daarvan worden er diverse activiteiten gehouden. De hand- en voetbalschoenen en het shirt van de Groesbeekse keeper Jasper Cillessen -die momenteel bij FC Barcelona keept- zullen op de laatste dag van de kermis bij het kleurenspel worden verloot.

Zondag 3 september verzorgt fanfare Wilhelmina om 12.00 uur het jaarlijkse kermisconcert in de autoscooter van de familie Saedt. Maandagavond deelt de kermisbeer op het kermisterrein gratis kermispenningen uit. Dinsdagavond wordt er op een podiumwagen weer de Muziek Fancy Fair gehouden, waar diverse Groesbeekse artiesten hun medewerking aan verlenen. En de laatste dag is het de avond van Jasper Cillessen. Een vijftal gelukkige aanwezigen gaat dan met de attributen van Jasper aan de haal.

In het kerkdorp De Horst begint de kermis in de schutterstent die dit jaar bij café-zaal Ton Oomen aan de Reestraat staat al op vrijdagavond met Qmusic, zaterdagavond een Duitse schlageravond en maandagmorgen wordt het koningspaar Han en Judith van schutterij Sint-Hubertus om 10.00 uur ingehuldigd waarna het feest los zal gaan. Woensdag speelt in de tent de kermisband Anderkover en dinsdagavond New Leaf. In de zaal van Ton Oomen is ook dagelijks muziek. In café-zaal Eric Hopmans is aan de Hoge Horst is maandag ook de gehele dag kermismuziek. De uitbater van De Mallemolen aan de Kloosterstraat heeft woensdagmiddag een ouderwetse kermismiddag met muziek van Aldorum.