Afbeelding
Foto: Orientalis

Common Ground, de Babylonische spraakverwarring voorbij

HEILIG LANDSTICHTING - In samenwerking met stichting ElanArt verzorgt Museumpark Orientalis op 17 september de tweede editie van het festival Common Ground. Common Ground heeft als doel een bijdrage te leveren aan de ontmoeting en dialoog tussen mensen, organisaties en initiatieven met verschillende culturele achtergronden door middel van kunst.

"Diversiteit is om te vieren, niet om te vrezen." Museumpark Orientalis stelt zijn grond beschikbaar om verschillende culturen te laten ontmoeten door middel van kunst, muziek, theater, dans en eten uit alle windstreken. Op zondag 17 september van 11:00 - 17:00 uur. De toegang kost 10 euro voor volwassenen, 6 voor kinderen van 4-15 jaar, gratis voor kinderen tot en met 3 jaar.


De invalshoek van deze editie van het festival is het Bijbelse verhaal over de Toren van Babel. Museumpark Orientalis heeft sinds kort een eigen Toren van Babel en om dit kunstwerk heen zal het festival plaatsvinden. Het verhaal over deze toren is een bijzonder toepasselijk verhaal voor onze tijd: een tijd van vluchten en migratie, van verschillende culturen die elkaar tegenkomen en van de spraakverwarringen die daardoor plaatsvinden. Tijdens Common Ground wordt geprobeerd d.m.v. kunst deze spraakverwarringen te overstijgen.

Programma
In het hart van het museumpark staan geprogrammeerd:
- Een culturele markt met muziek-, theater- en dansoptredens vanuit verschillende etnische achtergronden en met activiteiten die op de dialoog gericht zijn. - Een culinaire markt met hapjes uit alle windstreken die uitnodigt tot samen eten. - Een 'arbeidsmarkt' waar men in gesprek kan gaan met organisaties die mogelijkheden bieden aan nieuwkomers voor opvang, opleidingen, stages en werk.
Voor meer informatie, kijk ook op www.museumparkorientalis en via facebook https://www.facebook.com/events/128001764481736/.

Common Ground wordt georganiseerd door Museumpark Orientalis en Stichting ElanArt in samenwerking met Gezellig Nijmegen, Yalla Foundation, Stichting Gast, Vluchtelingenwerk Oost-Nederland, Wij Zijn Nijmegen, New Arts Nijmegen, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en het COA in Nijmegen, Arnhem en Grave.