Nationale Vredesweek

BERG EN DAL - Iedereen kan iets voor vrede doen! Met die gedachte organiseert PAX van 16 - 24 september de nationale Vredesweek.

We leven in roerige tijden. Juist nu groeit het besef dat vrede niet vanzelfsprekend is. De beelden van vluchtelingen en oorlog, en groeiende polarisatie in ons eigen land onderstrepen het belang dat we ons moeten inzetten voor vrede. De Vredesweek is hét moment om samen in actie te komen.

De Werkgroep Vredesinitiatieven Gemeente Berg en Dal heeft de expositie 'Vredes kinderen' van het Museum voor Vrede en Geweldloosheid een plaats kunnen geven in museum 'Oriëntalis' gedurende de vredesweek. Voor de basisschool leerlingen in de gemeente Berg en Dal is de expositie gratis toegankelijk. Daarnaast heeft de Werkgroep in de basisschool Breedeweg voor de groepen 5, 6, 7 en 8 verteld over wat de Werkgroep zoal doet en is er een gesprek over vrede leren geweest. De school is zeer betrokken bij de herdenking van het Horsa Glider-monument in de 17 Septemberstraat in Breedeweg-Groesbeek en zal -voorafgaand aan de herdenking op 17 september- aandacht besteden aan het thema vrede. (Meer info op www.bergendalvoorvrede.nu.)