Afbeelding
Foto:

Brand schuurtje in Groesbeek

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK-DE HORST – Zondagmiddag is een schuurtje bij een woning aan de Franciscanessenhof door brand totaal verloren gegaan.

Het schuurtje had volgens een woordvoerder van de brandweer vlam gevat door een oververhitte container, die naast het schuurtje ook een schutting en een tuinbank in lichterlaaie zette. De oorzaak van de brand is dat zaterdagavond/-nacht na een tuinfeest hete kolen in de container gedumpt zijn, die zijn blijven smeulen met deze brand tot gevolg.

Omdat de melding kwam dat het een industriebrand betrof, rukte de brandweer met groot materieel uit. Toen men met een blusvoertuig en een hoogwerker ter plaatse kwam bleek er een schuurtje in de tuin van de woning in brand te staan. Zowel de eigenaar als de buren waren bezig met tuinslangen het vuur te blussen. Er was sprake van dat er zich een gasfles in het schuurtje zou bevinden. De politie heeft uit voorzorg de straat afgezet. De brandweer had het vuur snel onder controle, het schuurtje kan als verloren worden beschouwd. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De brand zorgde voor het nodige bekijks.