Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Gemeente ontvangt certificaat

Excellent leerbedrijf van Helicon MBO

Foto: Peter Hendriks

BERG EN DAL – Wethouder Alex ten Westeneind heeft maandagavond in het opleidingscentrum van Helicon MBO aan de Energieweg in Nijmegen namens de gemeente Berg en Dal het certificaat in ontvangst genomen als Excellent Leerbedrijf.

Naast de gemeente Berg en Dal waren er diverse tuinbedrijven en hoveniers die een zelfde certificaat in ontvangst mochten nemen zoals Overhaag, Van Ooijen Tuinen, Ruinaard tuinen, De Groot en De Enk. Interim-directeur Frank Lommers was ontzettend blij met de leerbedrijven waar de leerlingen wegwijs worden gemaakt in de praktijk.

In Berg en Dal zijn momenteel twee leerlingen werkzaam: Bo Leijser en Niek Kosman. Niek is werkzaam in de binnendienst en heeft zich bekwaamd in openbare ruimte en renovatie groenakkers, terwijl Bo in de buitendienst werkzaam is waar hij alle werkzaamheden verricht en zich heeft toegelegd op het onderhoud van bomen.

Alex ten Westeneind liet weten dat de leerlingen van Helicon welkom zijn in het Berg en Dalse om ervaring op te doen. Hij liet verder weten dat het certificaat een mooie plaats zal krijgen in het Gemeentehuis of de werkplaats van gemeentewerken.