Afbeelding
Foto:

Bijzonder concert

van koor Tot Zangs! in Bemmel

BEMMEL - Koor Tot Zangs! uit Millingen aan de Rijn treedt op met een bijzonder concert: Een nieuwe horizon.

Koor Tot Zangs! heeft met dit concert gekozen voor een actueel thema. Wat gebeurt er met mensen als ze in een oorlogssituatie zijn beland? Iedereen wil veilig wonen en leven... maar wát als dat niet meer kan in je eigen land?Dan nemen mensen de uiterste consequentie en gaan op de vlucht voor het geweld.

Op zoek naar een plek die wel veilig is. Waar ze een nieuwe toekomst kunnen opbouwen. Zij hopen op een nieuwe horizon. Tijdens ons concert zal de uit Syrië gevluchte Imad zijn persoonlijke verhaal vertellen.

In drie korte schetsen: betreffende zijn geboorteland Syrië, zijn vlucht naar Nederland, en zijn huidige situatie. Vredesorganisatie PAX heeft ondersteuning verleend voor zijn deelname aan dit concert.

Abbas, een vluchteling uit Irak, zal een gedicht voordragen. Koor Tot Zangs! zal aan de hand van de drie onderdelen speciaal uitgezochte en toepasselijke liederen ten gehore brengen. We worden begeleid door een gelegenheidscombo dat bestaat uit: Wouter: piano, Rob: gitaar, Hans: cajon en Philip: contrabas. Koor en combo zullen worden gedirigeerd door: Frans Coerwinkel. Iedereen is van harte welkom op zondag 29 oktober om 15.00 uur in de protestantse kerk aan Oude Kerkhof 13 in Bemmel. De toegang is gratis.

Driebandentoernooi biljartvereniging 't Fuske in Millingen aan de Rijn

MILLINGEN - Van 10 tot en met 12 november verzorgt biljartvereniging 't Fuske voor de dertiende keer het driebandentoernooi in café-bar 't Fuske in Millingen aan de Rijn.

Normaliter vindt dit toernooi plaats in het tweede weekend van oktober maar zoals men wellicht weet is dan de Leuthse kermis, vandaar dat dit jaar wordt uitgeweken naar een andere datum.

"We starten dit jaar op de vrijdagavond op twee biljarttafels; er wordt gespeeld in een A-klasse en een B-klasse. We spelen in een poulesysteem, dit houdt in dat alle deelnemers meerdere partijen spelen in de voorronde zodat je na een iets mindere partij toch nog de mogelijkheid hebt om je terug te vechten in het toernooi."

Men kan zich inschrijven tot en met woensdag 8 november 18:00 uur, uiteraard kunnen ook deelnemers van buiten Millingen zich opgeven. Wil je erbij zijn, schrijf je dan snel in bij café-bar 't Fuske, 0481 434006, of kom gezellig langs.

Het inschrijfgeld bedraagt 8,00 euro en dient bij inschrijving betaald te worden. Het prijzengeld is: eerste prijs 75,00 euro, tweede prijs 50,00 euro en de derde prijs is 25,00 euro.

De loting is op woensdag 8 november om 20:00 uur in 't Fuske waarna het speelschema te zien is op www.fuske.nl. Lukt het niet om mee te doen, kom dan gewoon even een kijkje nemen naar één van de partijen.