Geen nevenfunctie

van wethouder Sjaak Thijssen...

BERG EN DAL – De fractie van Sociaal Groesbeek heeft aan het college van burgemeester en wethouders onlangs schriftelijke vragen gesteld over subsidie die de gemeente verleent aan 't Trefpunt in De Meent.

't Trefpunt is een ontmoetingsruimte in zorgcentrum De Meent dat vooral door senioren bezocht wordt. Sociaal Groesbeek laat in de schriftelijke vragen weten dat hen signalen hebben bereikt dat 't Tref[punt een subsidie heeft ontvangen. Maar volgens Sociaal Groesbeek betalen de bewoners al indirect via de huur. Daarnaast vragen zij zich af wie er in het bestuur van 't Trefpunt zitting hebben. Wethouder Thijssen laat weten dat 't Trefpunt inderdaad subsidie van de gemeente heeft ontvangen. In andere kerkdorpen hebben ze een inloop voor senioren en in De Meent is dit 't Trefpunt, aldus Thijssen. Een jaar geleden betaalden de bewoners van De Meent via de servicekosten aan 't Trefpunt mee, maar dat is niet meer.

Thijssen stelt hiermee Sociaal Groesbeek gerust dat er niet dubbel betaald wordt voor 't Trefpunt. Wat het bestuur van 't Trefpunt betreft dat bestaat geheel uit vrijwilligers en bestaat uit Gerda Hubbers (voorzitter), Sjaak Thijssen (penningmeester) en Ellie van Loon en Ria de Bruin. Sociaal Groesbeek is er vermoedelijk vanuit gegaan dat ik de functie van penningmeester bekleedde in 't Trefpunt/ "Maar het is Sjaak van ome Tinus, een volle neef van mij", aldus wethouder Sjaak Thijssen in een reactie.