Een strijdend DVSG

GROESBEEK - DVSG speelt uit tegen AVIOS/DBV in Maasbommel. In de basis start jeugdspeler Max Thijssen als rechtsbuiten.

DVSG probeert te voetballen. Soms opbouwend via de rechterkant, maar ook regelmatig wordt er gewoon de lange bal gehanteerd. Als deze bal in de buurt van Niek Derksen komt, dan blijft het vaak ook balbezit voor DVSG. De toeschouwers zien een sterker AVIOS/DBV, die kansen krijgen, maar niet scoren. Dit is deels door goed keeperswerk van Stan Peters en deels door geluk voor DVSG. Als de wedstrijd een halfuur bezig is heeft DVSG de eerste twee kansjes. Een keer een schot van Max Thijssen op doel en eenmaal een uitbraak van Thijmen Heus, die gestuit wordt door een overtreding.

Na rust is het vooral AVIOS/DBV dat aanvalt en gevaarlijk is. DVSG krijgt een kans tien minuten in de tweede helft. Thijmen Heus legt de bal breed op Thijs de Jong. Hij schiet de bal echter naast het doel. Later belandt een vrije trap Van Menno Sillessen in de muur.

AVIOS/DBV krijgt een penalty, maar mist deze. Even later schieten ze ook nog een bal tegen de lat.

De druk wordt steeds groter. De buitenspeler van AVIOS/ DBV wordt even losgelaten. Met een crossbal op maat en een goed schot is keeper Stan Peters kansloos. Stand 1-0.

De moegestreden Charl Jacobs wordt gewisseld voor Ruben Nillessen. Voor de laatste minuten komt Robin Klaassen in het veld voor Max Thijssen. DVSG probeert de gelijkmaker te forceren, maar krijgt in blessuretijd de 2-0 tegen

DVSG heeft goed gestreden met een prima inzet , maar vandaag was het nog niet genoeg voor een punt mee naar huis te nemen.Volgende week speelt DVSG om 14.00 uur thuis tegen Heumen.