Afbeelding
Foto: Joop Verstraaten

Hondenbezitters

negeren borden bij 't Vossenhol

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Enkele maanden geleden werd in het bijzijn van wethouder Erik Weijers enkele door de schooljeugd zelf ontworpen anti-hondenpoepborden onthuld in het park en speelruimte bij basisschool 't Vossenhol aan de Van Ruysdaelweg in Groesbeek.

Zowel de schooljeugd als directie en leerkrachten gingen er van uit dat deze borden zouden helpen tegen hondenpoep overlast op deze speelruimte. Echter niets is minder waar. De hondenbezitters negeren massaal de anti-hondenpoepborden en laten hun viervoeter overal hun behoefte doen ook waar het niet mag. De hondenpoep wordt zelfs niet eens opgeruimd met als gevolg dat de kinderen na het speelkwartier de school bevuilen wat ook nog de nodige stank met zich meebrengt.

Het is gewoon bar en boos laten buurtbewoners weten, ze laten gewoon hun honden poepen onder de anti hondenpoepborden en lopen daarna door of er niets aan de hand is. Het wordt tijd dat hier wat aan gedaan wordt, laten ze eensgezind weten. De school beraadt zich momenteel of het de gemeentelijke BOA's in moet schakelen om zo een eind te maken aan de hondenpoepoverlast.