Afbeelding
Foto:

Actie Red de Bartholomaeuskerk:

meer dan kaarsen alleen!

BEEK - Vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober is in Nico de Witt Plus in Beek weer een stand van stichting Red de Sint-Bartholomaeuskerk te vinden. Net zoals in de afgelopen jaren zijn er noveenkaarsen te koop met afbeeldingen van het Maria glas-in-loodraam en de kerk.

Nieuw én bijzonder in het assortiment zijn leien die tot voor kort op het dak van de Bartholomaeuskerk hebben gelegen. In het kader van het groot onderhoud van de kerk moesten ze worden vervangen. De leien zijn fraai bewerkt met een silhouet van de kerk en kosten 12 euro per stuk. Daarnaast zijn er ook nog andere zaken te koop die allemaal met de kerk te maken hebben: kaartensets, cd’s en kunstwerken (etsen, zeefdrukken en lino’s). De opbrengst komt geheel ten goede aan de doelstelling van de stichting om het kerkgebouw te behouden voor de gehele gemeenschap.

"Om financieel nog sterker te staan willen we ons donateursbestand graag nog verder uitbreiden. Tijdens deze twee dagen zullen wij u daarom informeren over de mogelijkheden om een eenmalige schenking te doen of met een structurele periodieke schenking bij te dragen. De stichting is door de Belastingdienst erkend als culturele Algemeen Nut Beogende Instelling. Bij een periodieke gift aan een ANBI is deze niet voor 100, maar voor 125 procent aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Meer informatie staat op www.sintbartholomaeuskerkbeek.nl/anbi.htm.