'Er gebeuren activiteiten in

Wijnbouwcentrum die niet kunnen'

BERG EN DAL – Tijdens het presidium van de fractievoorzitters van de gemeenteraad Berg en Dal liet de CDA-fractievoorzitter Rob Verheijen weten dat er in het nieuwe Wijnbouwcentrum aan de Breedeweg activiteiten worden gehouden, wat nooit de bedoeling is geweest.

Er zou alleen lokale wijn geschonken worden, maar je kunt er krijgen wat je wilt. Er was ook sprake van een slijterijfunctie maar dat gaat niet door aldus Verheijen. Ook worden er volgens hem feestjes gehouden en onlangs zelfs nog een bruiloft, liet hij weten. Burgemeester Slinkman liet weten hier niet van op de hoogte te zijn, maar zal het nader uitzoeken.

Slinkman gaf wel aan dat onlangs een gesprek heeft plaatsgevonden met het college en het stichtingsbestuur "Wij hebben besproken wat er op die locatie mag en niet mag bestemmingsplan, technisch gezien. Wel is duidelijk dat er alleen wijn mag worden geschonken, maar geen bier. Mocht het Wijnbouwcentrum een andere functie willen hebben, dan zal het een wijziging van het bestemmingsplan moeten aanvragen. Die aanvraag schijnt er al te liggen. Als ze commercieel willen worden gezien de exploitatiedruk zullen ze stappen moeten gaan zetten en dan kunnen wij als raad kijken wat de mogelijkheden zijn." Verder steekt het Mechteld ten Doesschate dat er veel gemeenschapsgeld in het gebouw zit waar vervolgens horeca wordt gebezigd.