Afbeelding
Foto:

Informatie-avond voedselbossen

GROESBEEK - Op vrijdag 3 november houdt Landschapsbeheer Groesbeek (LBG) een informatieavond over voedselbossen. Deze wordt gehouden in dorpshuis De Slenk aan de Reestraat 2 in het Groesbeekse kerkdorp De Horst en begint om 19.30 uur. Sprekers zijn Wouter van Eck en Jeroen Breidenbach.

Onderwerp is het Voedselbos Ketelbroek dat initiatiefnemer Wouter van Eck vanaf 2009 heeft aangelegd aan de Plakseweg in Groesbeek. Aan bod komen onder andere de uitgangspunten van een voedselbos en de natuurwaarden ervan.

Wouter zal beginnen met een korte uitleg over het Voedselbos. Daarna zal hij het woord geven aan Jeroen Breidenbach, een van de twee voormalige studenten die in 2016 een onderzoek hebben gedaan in het Voedselbos en in De Bruuk. Daarbij is gekeken naar de biodiversiteit van een aantal soorten in Voedselbos Ketelbroek, vergeleken met De Bruuk. Zijn presentatie zal vooral over broedvogels, nachtvlinders en loopkevers gaan. Jeroen werkt tegenwoordig als ecoloog bij Bureau FaunaX en Van Hall Larenstein.

Zoals gewoonlijk is ook nu weer de toegang gratis, maar een vrijwillige bijdrage in de onkosten wordt op prijs gesteld.

Voor meer informatie: Paul Leenders, telefoon 024 3972405.