Afbeelding
Foto: Bert Roodbeen

Watertappunt op de Biesselt officieel in gebruik genomen

Foto: Bert Roodbeen

GROESBEEK / MOOK – Op de Bieseltsebaan werd zondagmorgen 22 oktober een moderne versie van een dorpspomp een WTP- watertappunt in gebruik genomen, de tap staat vlak naast het terras van Herberg 't Zwaantje.

Een van de Initiatiefnemer is Richard Meeussen van het 't Zwaantje en Stichting Cultuur en Historisch erfgoed De Biesselt, samen met de gemeente Mook en Middelaar is dit WTP gerealiseerd.

De ingebruikname werd voorafgegaan door een miniconcert van zanggroep Cantates onder leiding van Jan Sinke in het restaurant en een met een wandeling naar de iets verderop gelegen Boskapel (in 2014 geopend), die samen met de Waterput ook aan de Bieseltsebaan door de stichting cultuur en historisch erfgoed worden onderhouden.

Met de plaatsing van het tappunt in Mook heeft Limburg nu ook in het aller noordelijkste deel van Limburg een watertappunt. Bijzonder is ook dat het tappunt naast een van de zeldzame nog bestaande waterputten uit 1913 staat. Meeussens betovergrootvader heeft destijds hiervoor een verzoek gedaan aan regentes Emma.

Bezoekers van Herberg 't Zwaantje, dorpsbewoners, toeristen en passanten worden getrakteerd op een streekproduct; gratis Mookerheide kraanwater! Het drinken van kraanwater is duurzaam (minder afval en minder vervuiling door transport.